Pedrollo 4BLOCKm 2/12 búvárszivattyú 9,4 bar

ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu
Pedrollo 4BLOCKm 2-12-szivattyu

Pedrollo 4BLOCKm 2/12 búvárszivattyú

kW: 0,75 HP 1
Tápfeszültség: 220-230V / 50Hz 5,8 A
Feszültség-tolerancia névleges 50Hz esetén: +6% / -10% Un
Védelem: IPX8
Maximális homoktűrő-képesség: 200 g/m³
Szigetelési osztály: F
Megfelelő üzemi hőmérséklet: max 35° C
Külső hűtőközeg áramlása: min. 8 cm/mp
Maximális újraindítások száma óránként: 30, egyenlően elosztva
Beépítés: függőlegesen/vízszintesen (tengely sohasem lehet lefelé)
Maximális szállítás (Q): 60 liter/perc
Maximális emelőmagasság (H): 94 m
Maximális merítési mélység: 60 m
Víznyomócső csatlakozó mérete: 1" ¼ B-M
Víz megengedett pH-értéke: 6,4 - 8,0

Elektromos kábelhossz 20 méter

Pedrollo 4Block 2/12 búvárszivattyú készletben itt

Hasonló jó minőségű kiváltó szivattyú 30 méter kábellel itt

Ájándék kútsapkával!

 

Egy igazi minőségi búvárszivattyút vásárol, legyen biztonságba a kútja is! Ajándékba adunk a szivattyúhoz egy 125 mm -es kútsapkát ami zárhatóvá teszi a kút száját.


Vízszállítás
94    m -   0 liter
90    m - 10 liter
84    m - 20 liter
76    m - 30 liter
66    m - 40 liter
52,5 m - 50 liter
35,5 m - 60 liter

Jelleggörbe

Megérkeztek a Pedrollo 4BLOCKm szivattyúk 


Miért újult meg a 4BLOCK technológia? 

Hosszú fejlesztés és tesztelés után új 4BLOCK szivattyúk érkeztek a Pedrollo gyártósoráról. Ami jó azt nem kell bántani szokták mondani de a Pedrollo mégis hozzányúlt a 4BLOCK technológiához, hogy jobbá tegye. Legtöbben azért szeretik ezt a technológiát mert főképp lakosság részére lettek kifejlesztve. Egyszerűen telepíthető, készre szerelt változatban lehetett megvásárolni. A szivattyúba épített kondenzátor miatt a szivattyú háromeres kábellel volt szerelve és egyszerűen csak be kellett kötni az elektromos hálózatba és készen is volt a használatra. Nem kellett bajlódni a négyeres bekötéssel mint a külső indító dobozos szivattyúknál. Az új változat is belső kondenzátoros és 20 méter elektromos kábellel lehet megvásárolni. A megújulást máshol tapasztalható.

 
Mik az újítások a 4BLOCK csőbúvár szivattyúknál? 


A hidraulika vagyis a vízszállításért felelős egység úszó/lebegő járókerékkel lettek szerelve vagyis jobban ellenáll a koptató anyagoknak. A homoktűrő képessége 200g/m3. Koptató anyag tűrés abban nyilvánul meg, hogy a kutak vizeinek homoktartalmának jobban ellenáll így a hidrofej, hidraulika élettartalma hosszabb. Erősen homokolo kutakba nem ajánlott még ekkora ellenálló képesség mellett sem! További fejlesztéseknek köszönhetően magasabb vízhozamra képesek ugyanakkora energia felhasználás mellett mit a régi 4BLOCKm szivattyúk. Igen azt lehet mondani, hogy az elsődleges számításik szerint 12%-al energia hatékonyabbak elődjüknél. Integrált visszacsapó szeleppel lettek ellátva. Nyomás hatására a visszacsapó szelep megemelkedik, áramlás megszűnésére a tányér visszaül a peremre. Nem tartalmaz rugót ami eltörhet. Nagyobb teljesítményt ér el a görbén, vagyis nagyobb hatásfokkal dolgozik a jelleggörbe egész területén. Az energia megtakarítás terén elért eredmény után a legnagyobb változást a motorban tapasztaljuk. Az új 4BLOCKm szivattyúk ugyan úgy belső indító kondenzátorral rendelkeznek de a búvármotor már olajtöltésű a régi száraz motor helyett. Olajtöltésű motor nagyobb hatékonysággal képes a motor által termelt hőt leadni a környezetének. Igaz, akkor képes hatékony hőleadásra ha a kútban a víz áramlása megfelelő. A motorrészben kapott helyet egy kiegyenlítő membrán ami azt a célt szolgálja, hogy a táguló folyadék által keltett feszültséget elnyelje. Természetesen minden új 4BLOCKm szivattyú környezetre ártalmatlan, vagyis növényi olajjal van töltve. 


Kiknek ajánljuk az új 4BLOCKm szivattyúkat? 


Ezeknek a szivattyúknak igen széles a felhasználási területük. Alkalmazható házi vízellátásra, öntözésre, nyomásfokozásra stb..  Egyszerű telepíteni és beüzemelni, tehát lakossági és kisebb ipari létesítményekhez egyaránt alkalmas. A szivattyút függőlegesen és vízszintesen is telepíthető. Vízszintes telepítéskor általában ciszternákból való öntözéshez használják, ekkor köpenyhűtést kell alkalmazni. Az új 4BLOCK szivattyúk is alkalmasak ásott kútból való szivattyúzásra, de ebben az esetben is alkalmazni kell a köpenyhűtést. 
Így már érthető, hogy miért nyúlt hozzá a Pedrollo a 4BLOCK technológiához. Egyszerűen jobbá tette! Azt még érdemes tudni, hogy a legkisebb 4BLOCK szivattyú is 60 literes percenkénti vízszállításra képes ezért gyenge, kis vízadó kutakba nem javasoljuk! 


Néhány tipp a 4BLOCKm 2/12 búvárszivattyú telepítéséhez


4BLOCKm 2/12 búvárszivattyú maximális vízszállítása 60 liter percenként és zárónyomás értéke vagyis a teljes emelési magassága 94 méter, 9.4bár. Üzemi vízszintet tekintve a 4BLOCKm 2/12 búvárszivattyú 35-45 méter mélyre telepíthető és zárónyomáskén marad 5,9-4,9 bár zárónyomás. Házi vízellátáshoz, öntözéshez alkalmas lehet. Azért csak lehet  mert minden rendszernek más az igénye. Minden esetben egyeztessen szerelőjével vagy öntöző rendszer tervezőjével! Ezekben a mélységekben a 4BLOCKm 2/12 szivattyú vízszállítása a maximális vízszállításhoz, közel van 50-60 liter percenként. Ne felejtsünk el számolni a veszteségekkel! A bban az esetben ha a 4BLOCKm 2/12 búvárszivattyút vezérlés nélkül csak vízátemelésre vagy teljes átmérős (slagos) locsolásra alkalmazunk 60-70 méter mélyre is telepíthető. Ebben a mélységben is 40-30 literes vízszállításra képes. 4BLOCKm 2/12 csőbúvár szivattyú vezérelhető nyomáskapcsolóval vagy áramlásvezérlővel hidrofor tartállyal vagy tartály nélkül. A szivattyú teljesítményét befolyásolja a felette elhelyezkedő vízoszlop!

Szállítási idő :
1-3 nap
Motor teljesítmény:
750 W
Garancia:
3 év
Max emelőmagasság:
94 méter
Max vízszállítás :
60 liter
Br 175 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
SPED
Br 95 170 Ft
Adatok
Gyártó
Pedrollo
Raktárkészlet
0 db
Cikkszám
49M42212LA1
Státusz
ÚJ