KÖZPONTI VÍZLÁGYÍTÓK
Vízlágyító, központi vízlágyító
Vízben oldott ásványi anyagok mennyiségét nevezzük vízkeménységnek.
Vízkeménység fokot különböző módon tudjuk meghatározni.
Víz keménysége hatással lehet az életvitelünkre és az egészségünket is befolyásolhatja.
A víz keménységét a benne oldott kalcium és magnéziumsók mennyisége határozza meg.
A karbonátkeménységet kalcium-hidrogén-karbonát, illetve a magnézium-hidrogén-karbonát mennyisége okozza.
Ezek mennyisége forralással csökkenthető, mivel ilyenkor vízben oldhatatlan karbonátok formájában kiválnak.
Az állandó keménységet a szulfátok, kloridok okozzák, melyek hő hatására sem válnak ki.
A két keménység együttesen adja meg a víz összkeménységét.
A keménységet általában keménységi fokban adjuk meg. Magyarországon jellemzően a német keménységi fokot használják (jele nk° vagy °dH).
Vízkőképződés; a mosószerek hatása gyengébb; a hüvelyesek nehezebben puhulnak meg, ha kemény vízben főzzük őket. Tudományos kutatások szerint a vesekővel és számos csont- és érrendszeri betegséggel is kapcsolatba hozható a kemény víz.
Ezek után elmondható, hogy érdemes a vizet lágyítani még abban az esetben is ha csak kommunális felhasználásra használjuk.
Köztudott tény, hogy Magyarországon 98%-ban kemény vizet szállít otthonunkba a közmű szolgáltató.
Vízlágyító használatával megváltozik az életvitele is az embernek.
Kemény vízre érzékenyek több időt töltenek majd a zuhany alatt, háztartási gépeik nem hibásodnak meg sűrűn, lágy vizek az ételek ízét is jobban kihozzák!
Meg lesz elégedve az általunk forgalmazott vízlágyítókkal amikre 5 év garanciát vállalunk éves karbantartási szerződéssel!
Figyelmeztetés!
Vízlágyítót kútvízre szerelni csak abban az esetben lehet ha rendelkezünk vízkémiai vizsgálattal és a víz minősége állandó!