KÖZPONTI VÍZLÁGYÍTÓK
Vízlágyító, központi vízlágyító
Vízlágyító készülékeket kérésre be is szereljük!
Vízben oldott ásványi anyagok mennyiségét nevezzük vízkeménységnek.
Vízkeménység fokot különböző módon tudjuk meghatározni.
Víz keménysége hatással lehet az életvitelünkre és az egészségünket is befolyásolhatja.
A víz keménységét a benne oldott kalcium és magnéziumsók mennyisége határozza meg.
A karbonátkeménységet kalcium-hidrogén-karbonát, illetve a magnézium-hidrogén-karbonát mennyisége okozza.
Ezek mennyisége forralással csökkenthető, mivel ilyenkor vízben oldhatatlan karbonátok formájában kiválnak.
Az állandó keménységet a szulfátok, kloridok okozzák, melyek hő hatására sem válnak ki.
A két keménység együttesen adja meg a víz összkeménységét.
A keménységet általában keménységi fokban adjuk meg. Magyarországon jellemzően a német keménységi fokot használják (jele nk° vagy °dH).
Vízkőképződés; a mosószerek hatása gyengébb; a hüvelyesek nehezebben puhulnak meg, ha kemény vízben főzzük őket. Tudományos kutatások szerint a vesekővel és számos csont- és érrendszeri betegséggel is kapcsolatba hozható a kemény víz.
Ezek után elmondható, hogy érdemes a vizet lágyítani még abban az esetben is ha csak kommunális felhasználásra használjuk.
Köztudott tény, hogy Magyarországon 98%-ban kemény vizet szállít otthonunkba a közmű szolgáltató.
Vízlágyító használatával megváltozik az életvitele is az embernek.
Kemény vízre érzékenyek több időt töltenek majd a zuhany alatt, háztartási gépeik nem hibásodnak meg sűrűn, lágy vizek az ételek ízét is jobban kihozzák!
Meg lesz elégedve az általunk forgalmazott vízlágyítókkal amikre 5 év garanciát vállalunk éves karbantartási szerződéssel!
Figyelmeztetés!
Vízlágyítót kútvízre szerelni csak abban az esetben lehet ha rendelkezünk vízkémiai vizsgálattal és a víz minősége állandó!
