Vastalanító 1mg vastartalomig, automata

automata-vastalanito

Vastalanító készülékünk automata vezérléssel elsősorban kisebb és közepes háztartások vizének vastalanítására szolgál, ahol a vastartalom 1 mg/l alatti, a vízfogyasztás pedig 10 m3 alatti.

Vastalanító készülék működési elve:

A természetes körforgásban a lehulló csapadékvíz a levegő széndioxid (CO2) tartalmának egy részét megkötve enyhén savassá válik, és a földbe szivárogva kioldja a talaj alkotóelemeinek egy részét. A kioldott sók jelentős részét a vas alkotja a kalcium és magnézium mellett. A magas vas tartalom a víz rozsdás elszíneződését okozza, és lerakódásokat is okozhat a vízzel érintkező felületeken, valamint a baktériumok elszaporodásának táptalaja.

Az oldott vas eltávolítására a vastalanító készülék katalitikus szűrőanyagot használ, amely a vízben oldott vas ionokat vízben nem oldódó vegyületekké alakítja, így ezek könnyen kiszűrhetők a vízből. A kiszűrt anyag ellenáramú mosással eltávolítható.

Műszaki jellemzők:

Csatlakozók: 1"-os csatlakozók a be- és kijövő oldalon egyaránt.

Szennyvízcsatlakozás: 1/2"-os csővel

Vezérlőfej típusa: Automata

Beépítési méretek: 1600 x 270 x 300 mm (magasság, szélesség, hosszúság)

Gyanta liter: 43 liter

Átfolyás sebesség: 1 m3/h

Elektromos igény: 1db 240 V / 50 Hz dugalj

Származási hely: Magyarország

Minőségi tanusítvány: A készülék ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik, amelynek száma OTH 6360-3/2008.

Karbantartási igény: A vastalanító készülék karbantartása teljesen automatikus, így felügyeletet nem igényel.

Karbantartási költség: A készülék karbantartási költsége igen alacsony, mivel csak a benne lévő gyanta elhasználása után van költsége. A gyanta élettartam 3 - 8 év, vízminőségtől függően.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy-és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

Garancia: Erre a termékre 5 év teljeskörű GARANCIÁT vállalunk!* A garancia feltétele a szakszerű telepítés és szakszerű beüzemelés, amelyet szakembereink, vagy az általunk megbízott szakember végez, továbbá a megfelelő és rendeltetésszerű használat.

*A garancia karbantartási szerződés megkötésével érvényes! 

A vastalanító készülék beépítésnél néhány kiegészítő alkatrészre lehet szükség, amennyiben ez a helyszínen még nincs telepítve:

80"-os előszűrő: felfogja a nagyobb lebegő szennyeződéseket, biztosítva a vízlágyító zavartalan működését.
Nagyteljesítményű UV lámpa, amely semlegesíti a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

Szállítási idő :
1-3 nap
Garancia:
1-5 év
Br 251 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
vas00002