Vastalanító manuális vezérléssel

vastalanito-keszulek

Vastalanító készülékünk manuális vezérléssel elsősorban kisebb háztartások, hétvégi házak vizének vastalanítására szolgál, ahol a vastartalom 1 mg/l alatti, a vízfogyasztás pedig 5 m3/hó alatti. Természetesen nagyobb háztartásokat is el tud látni, azonban a karbantartás gyakoribbá válik, így ezt mindenképp figyelembe kell venni a vízkezelő rendszer kiépítésénél. 

EconomySoft 1035PT-RX PYROLOX töltetű kézi mosatású vas-, és mangánmentesítő berendezés


Vastalanító készülék működési elve:

A természetes körforgásban a lehulló csapadékvíz a levegő széndioxid (CO2) tartalmának egy részét megkötve enyhén savassá válik, és a földbe szivárogva kioldja a talaj alkotóelemeinek egy részét. A kioldott sók jelentős részét a vas alkotja a kalcium és magnézium mellett. A magas vas tartalom a víz rozsdás elszíneződését okozza, és lerakódásokat is okozhat a vízzel érintkező felületeken, valamint a baktériumok elszaporodásának táptalaja.
Az oldott vas eltávolítására a vastalanító készülék katalitikus szűrőanyagot használ, amely a vízben oldott vas ionokat vízben nem oldódó vegyületekké alakítja, így ezek könnyen kiszűrhetők a vízből. A kiszűrt anyag ellenáramú mosással eltávolítható.

Műszaki jellemzők:

Csatlakozók: 1"-os csatlakozók a be- és kijövő oldalon egyaránt.

Szennyvízcsatlakozás: 1" csővel

Vezérlőfej típusa: manuálisan kézzel vezérelhető

Beépítési méretek: 1250 x 270 x 270 mm (magasság, szélesség, hosszúság)

Szűrőtöltet : Pyrolox Advantage vas és mangán mentesítő 14,3 liter

Átfolyás sebesség: 0,8 m3/h

Elektromos igény: nincs

Származási hely: Magyarország

Minőségi tanúsítvány: A készülék ÁNTSZ engedéllyel nem rendelkezik!

Karbantartási igény: a vastalanító készülék karbantartása házilag elvégezhető, a felső részén lévő kar elforgatásával. Ennek elvégzésének gyakorisága a vízben lévő vastartalom mennyiségétől függően lehet akár 2 - 3 havonta is, de akár 10 naponta is.

Karbantartási költség: a készülék karbantartási költsége igen alacsony, mivel csak a benne lévő gyanta elhasználása után van költsége. A gyanta élettartam 3 - 8 év, vízminőségtől függően.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A vastalanító készülék beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy- és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvízkiállás található.

Garancia: Erre a termékre 1 év teljes körű GARANCIÁT vállalunk!

A vastalanító készülék beépítésnél néhány kiegészítő alkatrészre lehet szükség, amennyiben ez a helyszínen még nincs telepítve:

80"-os előszűrő: felfogja a nagyobb lebegő szennyeződéseket, biztosítva a vízlágyító zavartalan működését.
Nagyteljesítményű UV lámpa, amely seűlegesíti a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

Figyelem! A készüléket kútvízre vízkémiai vizsgálat nélkül rákötni nem javasolt!

Szállítási idő :
1-3 nap
Garancia:
1 év
Br 130 890 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
vas00001