Ingyenes tudásanyag szivattyúkhoz

Szárazon futás védelem DRP

2019.12.11 15:35
Atukavíz
Atukavíz

Szárazon futás védelem 


A szivattyúk egyik legkárosabb üzeme amikor szárazon járnak a lapátok, járókerekek. Többféle védelmi rendszert lehet szivattyúkhoz telepíteni ami megvédi a szivattyút a szárazon futástól. Nem mindegy milyen szivattyúról beszélünk. Felszíni szivattyúk bizonyos fajtái több órán keresztül is képesek szárazon járni mielőtt összeégne, meghibásodna. Most a búvárszivattyú szárazon futás védelmét vesszük nagyító alá. Búvárszivattyú megfelelő alkalmazásához rengeteg adatot figyelembe kell venni. A  szárazon futás ellen két fő dolgot kell betartani. 1- Megfelelő mélységbe kell telepíteni a búvár szivattyút. 2- Ne válasszunk a kút vízhozamánál nagyobb teljesítményű búvárszivattyút. 

Gépészetileg számtalan módja van, hogy megvédjük a búvárszivattyút a szárazon futástól.

A legtöbb esetben áramlásvezérlők már tudják a szárazon futás védelmet. Építhetünk be mechanikus szárazon futás kapcsolót (LP/3) összeépítve nyomáskapcsolóval. Motorvédelmi elektronikák ki tudják számolni cos fi értékből, hogy a szivattyú szállít-e vizet, vagy éppen szárazon jár. Mindenki megtalálhatja a maga számítását. Viszont a legnagyobb probléma ezekkel a műszerekkel az, hogy akkor avatkoznak be a szivattyú működésébe mikor a szárazon futás már megtörtént.Nagyon hamar leállítják a búvárszivattyút, szinte csak másodperceket megy a szivattyú szárazon vagy részben szárazon, ami a motorra nem jelent veszélyt  de az érzékeny hidrofejnek igen.Vannak bizonyos búvárszivattyúk amiknek a járókerekei szinte azonnal ráégnek a szivattyú köpenyére ha szárazon jár. Egy szivattyú akkor érzi jól magát ha szállíthatja a folyadékot. Szonda vezérléssel megakadályozhatjuk, hogy a kútból elfogyjon a víz, így a szivattyú nem tud szárazra futni. Szonda vezérlést a kútba elhelyezett szondák irányítják. A szondákat elektromos vezetékkel a kútba eresztik, akár több tíz méter mélyen. Ha a szonda vezetéke nincs a termelő csőhöz erősítve összegubancolhatjuk és nem a valós mélységbe kerül ahova szeretnénk. Szonda meghibásodása esetén a szondákat és a szivattyút is ki kell venni a kútból. Szonda vezérlés bekötése szakembert igényel. Szonda szivattyú vezérlés jó de megvannak a hátrányai és mára már egy kissé elavult. 


Mit tehetünk ha a búvárszivattyút meg akarjuk védeni a szárazon futástól a legegyszerűbb módon?

 
A ZDS szivattyú gyártó egy innovatív megoldással állt elő. ZDS egy olyan szivattyú gyártó mely négy colos búvárszivattyúkra szakosodott. A búvárszivattyúi magas minőséget képviselnek a piacon, lebegő gyűrű technológiával, megerősített járókerekekkel, motorja akár 150-szer is indítható óránként....stb. Kifejlesztettek egy technológiát arra, hogy a szivattyú még véletlenül se menjen szárazra. Ez a technológia aDRP védelem!                                                                                                                                                                                                                                                                  DRP védelem a búvárszivattyú felett kb 50 cm-re helyezkedik el az elektromos vezetéken. A DRP védelem teljes mértékben megvédi a szivattyút a kútban keletkező vízhiánytól. Üzem közben a kútban keletkezett üzemi vízszint eléri a DRP védelmet azonnal leáll a szivattyú és előre beprogramozott időnként újraindul.Használatra készen szerelve a szivattyú elektromos vezetékén található. Alacsony feszültség ellen is védi a búvárszivattyút. 230-400V-os szivattyúkhoz is alkalmazható.Szivattyú vezérlő elektronikával is összeköthető(áramlás vezérlő, nyomáskapcsoló).Hátulütője, hogy frekvencia vezérléssel nem használható! DRP védelem egy szabadalmaztatott termék amit ZDS szivattyúkhoz alkalmazható! DRP védelemmel biztosra mehet, sőt, ha DRP védelemmel szerelt szivattyút vásárol, kibúvó nélküli garanciát kap a gyártótól 2 évig!                       

 

 

Válasszon ZDS búvárszivattyú kinálatunkból és érdeklődjön a kedvezményekről!

ZDS szivattyúk szárazonfutás védelemmel Katt ide