Ingyenes tudásanyag szivattyúkhoz

Szennyvíz átemelő akna (1-2 szivattyú)

2023.02.20 10:09
Atukavíz
Atukavíz
Szennyvíz átemelő akna (1-2 szivattyú)

Szennyvíz átemelő akna

Szennyvíz átemelő akna lényege, hogy szivárgás mentesen tárolja az összegyűlt szennyvizet addig amíg a szivattyú át nem emeli a közmű csatornába. A szennyvíz átemelő akna kialakítása lehet egy szivattyús vagy két szivattyús rendszer de nem kizárt a több szivattyús átemelő akna is. Kisebb családi házakhoz elég az egy szivattyús átemelő akna, de riasztó és védelmi rendszer kiépítése ajánlott. Társasházakhoz vagy ipari létesítményekhez ajánlatos a két szivattyús szennyvíz átemelő akna telepítése. Két szivattyús átemelő akna telepítésekor nagyobb biztonság érhető el mert megfelelő szennyvíz szivattyú védelmi rendszer kiépítésével a szennyvíz átemelés nem áll le ha az egyik szivattyú meghibásodik. 

Szennyvíz átemelő akna telepítésekor érdemes egyeztetni a közmű szolgáltatóval, hogy milyen feltételekkel fogadja el és veszi át üzemeltetésre a szennyíz aknát. A szennyvíz átemelő aknát szinte bármilyen szivattyúval lehet szerelni de szem előtt kell tartani az igényeket. Szakkereskedésünk javaslata az, hogy az alábbi dolgokban kérje segítséget az eladó üzlettől akár a Szivattyúvilágtól akár másik szivattyú kereskedéstől. Meg kell tudni, hogy a szennyvíz átemelés hova történik. Ha nyomott fogadó főcsatornába akkor mindenképpen darálós szennyíz szivattyúra lesz szükség, előírás, ha a közmű szolgáltató csatornája gravitációs rendszer akkor nyitott járókerekes szennyvíz szivattyúra lesz szükség. Szennyvíz átemelő akna felszivattyúzásánál nem érdemes olcsó, ismeretlen márkával szerelni az aknát mert magas a veszélye a meghibásodásnak, leállásnak. (csak javaslat, mindenki saját ízlése szerint dönti el) Szivattyú meghibásodása esetén van lehetőség a javításra? Ha nem tudja vállalni a javítást az eladó üzlet akkor meghibásodás esetén idő megy el azzal, hogy szervizt kell keresgélni. Tudnak szivattyú védelmi rendszert ajánlani vagy telepíteni? Tudnak szerelőt ajánlani? Helyszíni éves karbantartást tudnak vállalni vagy megfelelő szakembert javasolni? Mind fontos tényező lehet, hogy a szennyvíz átemelő akna tegye a dolgát. A Szivattyúvilág javasolja a Pedrollo szennyvíz szivattyúk alkalmazását de nem titkoljuk, hogy létezik más minőségi szennyvíz átemelő szivattyú is. Akár SPERONI, DAB, vagy Pentair, stb. A Pedrollo szivattyúkat azért javasoljuk mert a legtöbb esetben raktárról tudjuk a szivattyúkat és a védelmi rendszereket biztosítani. 

Szerviz szolgáltatást tudunk ajánlani a náluk vásárolt Pedrollo szivattyúkhoz. Helyszíni telepítésre is tudunk megoldást ajánlani. 

Szennyvíz átemelő aknákat itt megtekintheti, igényeknek megfelelően össze is szereljük.