Ingyenes tudásanyag szivattyúkhoz

Esővízgyűjtő, szennyvízgyűjtő tartály telepítése

2023.02.21 14:09
Atukavíz
Atukavíz
Esővízgyűjtő, szennyvízgyűjtő tartály telepítése

Esővízgyűjtő, szennyvízgyűjtő tartályok telepítése 

Pár szóban az Astay tartályokról. Az Astay földbe telepíthető tartályok öntési eljárással készülnek, falvastagságuk 10-12 cm. Külsőleg bordázottak a merevítés miatt de mivel nem tartalmaznak hullámtörőt és belsőmerevítést ezért kizárólag földbe telepíthetőek. A tartályok élettartama 50 év. Használhatóak esővízhez vagy szennyvízhez. Élelmiszer ipari folyadékokhoz kínálnak színezettlen polietilénből készült tartályokat is. Az Astay tartályok magas minőségüek de telepítés során sérülékenyek, ezért minden esetben be kell tartani a gyártó által előírt utasításokat.  

Tartály telepítés 

Minden egyes tartály átadásánál a megrendelő kézhez kap egy tartály telepítési útmutatót amit tanulmányozhat mielőtt neki állnak a telepítésnek. Oldalunkról vásárlás előtt is letölthető ezért időben fel lehet készülni gépekkel, anyagszükséglettel. Gyártási hibából még nem keletkezett probléma de nem megfelelő telepítésből már adódott gond. A legnagyobb hibát akkor lehet elkövetni ha nem megfelelően tömörítik a talajt a tartály körül, vagy a tartály belülről nem megfelelő ütemben töltik fel vízzel. Ezekben az esetekben a tartály képes megrepedni és szivárogni fog. Mivel műanyag tartályokról van szó ez a hiba 90%-ban javítható de ez már a vásárló gondja. Abban az esetben ha szeretne garanciális tartály telepítéssel élni keressen minket elérhetőségeinken. Tartály telepítési árainkat úgy alakítottuk ki, hogy irányadó összeget tudunk mondani mivel a talaj szerkezete nagyban befolyásolja a végleges összeget.
Tartály telepítésének a menete.
Minden esetben helyszíni szemlét kell tartani, hogy meggyőződjük arról, hogy a területen a munkagépek és teherautók elférnek. Nem vállalunk kézi ásást! Ha a hely megfelelő ki kell tűzni a tartály helyét. A kitűzött helyen a munkagödör kiszedése géppel történik. A megfelelő alaplemez elkészítése után a munkagödörbe helyezhető a tartály amit egy KCR daruval végeznek. Ezek után megkezdődhet a munkagödör feltöltése. Végleges talajszint elkészítése. 

Tartály telepítési árak 

A tartály telepítési árak csak abban az esetben érvényesek és iránymutatóak, ha földbe kell telepíteni és nem kell teherhordó koszorút építeni.
Az árak akkor is eltérhetnek ha a talaj szerkezete erősen kavicsos, munkagéppel törni kell. 
Esővízgyűjtő, szennyvízgyűjtő tartályok telepítési árai
2-3 m3 -ig 472.500-Ft + Áfa 
3,5-7 m3 -ig 719.250-Ft + Áfa 
8-20 m3 -ig 918,750-Ft + Áfa 
20 m3 felett egyéni ajánlatot készítünk 
Az ár nem tartalmazza a tartály szállítási költségét!