Ingyenes tudásanyag szivattyúkhoz

A legjobb búvárszivattyú

2021.09.14 10:31
Atukavíz
Atukavíz
A legjobb búvárszivattyú

Legjobb búvárszivattyú 10-es lista 

Mielőtt valaki félreértené, a búvárszivattyú egy olyan gép amit a fúrt kutak vizeinek felszínre emelésére fejlesztettek ki. Fantázia neveken csőszivattyú vagy mélykúti szivattyúnak is szokták hívni. Most nem ez a lényeg hanem az, hogy mégis melyik a legjobb? A legjobb búvárszivattyút a lakosság körében vizsgáljuk, vagyis inkább azokról a szivattyúkról van szó amit locsoláshoz, házi vízellátáshoz használnak kerti kutakhoz vagy kisebb ipari létesítményekhez, és nem érik el a percenkénti 100 liternél nagyobb vízszállítást. Nem formálunk minden hazánkban kapható búvárszivattyúról vélemény, vagy azért mert minőségileg meg sem érdemli, hogy megemlítsük, vagy azért mert olyan kevés visszajelzést kaptunk róla, hogy kár lenne bármit is mondani, esetleg félrevezető lenne az olvasó számára. 

Mi alapján mondjuk el a véleményünket a búvárszivattyúkról? 

A listát a következő dolgok alapján állítottuk össze:

- Eladási lista ( eladási listát nem csak a saját eladásunkra vonatkozik. Segítségünkre volt több szakkereskedés is) 

- Szakmai vélemények ( figyelembe vettük a gyártói véleményeket, kútfúró szakemberek véleményét, telepítők véleményét és szakszervizek véleményét)

Ennél a pontnál megjegyezném, hogy nem arra számítottunk amit kaptunk. Nagyon eltérőek a vélemények. Volt aki csak egy márkát ismert, és volt aki csak a szivattyú árát vette figyelembe. 

- Ár 

- Tartósság 

- Megbízhatóság

- Javíthatóság

Segítségünkre volt rengetek szakember, felhasználó akiknek ezennel megköszönjük a véleményüket. Azt is el kell mondani, hogy volt olyan aki teljesen elhatárolódott a vélemény nyilvánítástól. (Szándékosan nem említettük, hogy gyártóról, kereskedőről, vagy más szakterületen dolgozóról van szó.) 

Végül azt a tényt is ide soroljuk, hogy több mint 10 éve telepítjük, ha szükséges, ezeket a búvárszivattyúkat mi is.

Amit nem vettünk figyelembe: 

Bababoltok, családi webáruházak véleménye. (Többnyire nincs is.) 

Ismeretlen eredetű búvárszivattyúk. 

Elfogult kijelentések. 

Nehéz összeállítani a legjobb búvárszivattyú listát

Egy búvárszivattyúnak megfelelő körülmények között kell dolgoznia, hogy a legtöbbet ki lehessen hozni belőle. Megfelelő beépítési mélység. Koptató anyagoktól mentes víz stb. Tudjuk, hogy az esetek nagy részén nem optimális a búvárszivattyú működése. Egy minőségi búvárszivattyú akár órák alatt is tönkre mehet ha túl sok koptató anyagot kell szállítania vagy víz nélkül üzemel. A minőségi szivattyúk piacán elég erős a verseny és természetesen mindenki a saját szivattyúját tartja a legjobbnak de egyhangúan állítják, hogy megfelelő, optimális és rendeltetés szerű használat mellett! 

A 10-es lista ami most még nem a sorrendet jelenti és nem 10 hanem 11

Melyik szivattyú miért került fel a listánkra? 

11 - Pedrollo 4 Block búvárszivattyú 

Azt hiszem senkit nem lepett meg, hogy a Pedrollo búvárszivattyú fogunk találkozni ebben a listában. Pedrollo 4 Block szivattyúk belső indító kondenzátorral, egyszerű telepítés sokan szeretik és akár az első helyen is szerepelhet. Sokáig vezette az eladási listákat. Ára a minőségi búvárszivattyúk között még mindig kedvező. Na de várjuk ki a végét. 

10 - Pedrollo 4 SR búvárszivattyú 

Hogy lehet a listában ugyanattól a gyártótól két különböző búvárszivattyú? A Pedrollo 4SR búvárszivattyú bármelyik búvárszivattyúval felveszi a versenyt és igen ellenálló a vízben oldott ásványi anyagokkal szemben. Egyszerűen mindenkinek ajánlható, kiváló búvárszivattyú! Külső indító doboz kell az üzemeltetéséhez. 

9 - Calpeda búvárszivattyú 

Calpeda búvárszivattyú szerintünk többet érdemelne mert igen jó szivattyú. Kevesen ismerik. Nagyon jó minőségű és sokat bíró motor hatja. A szivattyú olaszországi gyártású és fejlesztésű. A szivattyú működtetéséhez külső indító doboz szükséges. 

8 - ZDS QPGO búvárszivattyú 

A ZDS QPGO búvárszivattyúval nem lehet mellé nyúlni. Nagyon magas elvárásoknak is megfelel. Az ára egy kicsit magasabb a többi minőségi búvárszivattyúhoz képest de szerintünk megéri. Magas tolerancia szintű motor hajtja, nem optimális körülmények között is megfelelően üzemel. Olaszországi szivattyú. Működtetéséhez nincs stzükség indító dobozra, belső kondenzátoros szivattyú. 

7 - Grundfos SQ SQE búvárszivattyú 

A Grundfos SQ és SQE búvárszivattyúk elsőre igen magas árukkal tűnnek ki a többi búvárszivattyúk között. Figyeljük meg jobban, hogy mit is kapunk a pénzünkért. Beépített kondenzátor, lágyindítás, túlterhelés védelem, szárazon futás védelem. Így már jobban fest az ára? Érdemes megnézni, hogy honnan vásárolunk Grundfos szivattyút!

6 - Elpumps BP búvárszivattyú

Bekerült az Elpump BP búvárszivattyú a listára mert sokan említették. (Nem feltétlen jókat) Az Elpumps búvárszivattyúkat sokan használják de ennyire megosztott véleményeket semelyik más szivattyúról nem hallottunk. Esélyt adunk neki mivel 2021 évben megújult. Az új szériáról még nem érkezett megfelelő mennyiségű vélemény.  A régi széria külső indító dobozos volt de az új változat már belső kondenzátoros szivattyú. 

5 - Wilo búvárszivattyú 

Wilo búvárszivattyúkkal keveset találkoztunk, de ha igen, régiekkel ami 10-12 évet is elment folyamatosan. Ugyanezt a véleményt hallottuk több helyről. A régi Wilo búvárszivattyúk sokat bírtak, ellenállóak voltak. Majd meglátjuk az új fejlesztést, hogy hogyan bírja. (ACTUN FIRST) Nem csak a múltja miatt érdemli meg, hogy itt legyen ezen a listán. 

4- Evak Combo búvárszivattyú 

Az Evak Combo búvárszivattyút más márka kiváltása miatt szerelték össze. A vártnál jobbra sikerült, mégsem került fel a csúcsra. A szivattyú PM Tecnology motorral és tajwani hidraulikával szerelt. A szivattyú 20 méter elektromos kábellel és indító dobozzal kapható. Ár érték arányában jó! Ajánljuk figyelmükbe! 

3 - Leo búvárszivattyú 

A Leo 3XRm és 4XRm búvárszivattyúk igen nagy számban eladott búvárszivattyúk. Kínai technológia de minőségileg elfogadható. Azért csak elfogadható mert meghibásodás esetén nem éri meg javítani, hidraulika kopás esetén nem kapunk csere alkatrészt. Ára még mindig vonzóvá teszi. Nem mindennapos használatra, pl hétvégi házakhoz hasznos választás lehet. Az árában benne van 20 méter elektromos vezeték és indító doboz is. Vállalható búvárszivattyú. 

2 - Lowara GS búvárszivattyú 

A Lowara GS búvárszivattyú sem tartozik az ismert búvárszivattyúk közé de szakemberek, telepítők egyre jobban kedvelik. Belső indító kondenzátorral is kapható. Ellenálló, stabil működést biztosító búvárszivattyú. Nemes egyszerűséggel jó szivattyú! Ha a kút adatainak megfelel, bátran megvásárolhatja. Olaszországi szivattyú. Árban is elfogadható. 

1- DAB S4 búvárszivattyú 

Listánkon a DAB búvárszivattyú is helyet kapott. A DAB technológiát legtöbben nem a búvárszivattyújáról ismerik. Külső indító kondenzátoros búvárszivattyú vagyis indító doboz szükséges az üzemeltetéshez. Nem ismert, illetve kevesen ismerik de nagyon stabil, strapabíró, minőségileg magas osztályba tartozó búvárszivattyú. Nem sok kútfúró ajánlja ügyfeleinek ezért az ára még alacsonyan van minőségéhez képest. Érdemes kipróbálni. Furcsa, hogy keveset hallunk róla. 

 

Tehát ez a 11 búvárszivattyú érdemel nagyobb figyelmet nálunk. Mielőtt megmutatnánk a sorrendet és kiderülne, hogy 2021. évben melyik a legjobb búvárszivattyú tegyük le az alapokat. Nem véletlenül nem említettük a homoktűrő képességet. Egyszerűen nem létezik ilyen! Most őszintén! Honnan veszi észre ha 1000 liter vízben van 50 vagy akár 200g homok? A homoktűrő képességet nem lehet grammban meghatározni. A homok 0,063 mm - 2mm ig minden kőzet, és mint kőzet lehet kristályos, félkristályos, vagy gömb szerkezetű, tehát nem ugyan úgy koptat. De mielőtt álszentséggel vádolnának minket, mi is teszünk javaslatot olyan búvárszivattyúra ami úgymond homoktűrő( koptató anyag tűrő). Hogy miért? Mert tudjuk, hogy nagyon sok olyan kút van hazánkban ami homokol, vagyis túlzott homokszemeket (koptató anyagot) tartalmaz. Olyan búvárszivattyúkat nevezhetünk homoktűrőnek ami igazoltan, tehát tesztek után ellen áll 150-300gramm homoknak 1000 liter vízben. Nincs garancia arra, hogy a szivattyú bírni fogja, de még nem is volt olyan ügyfelünk aki igazolni tudta volna, hogy az Ő kutja biztosan 150-200gramm homokot tartalmaz 1000 liter vízben. 

Szeretnénk még egyszer megemlíteni, hogy azok a búvárszivattyúk amik most nem kerültek fel a listánkra az azért van mert vagy kevés adat van még róla, vagy azért mert nem való ide.(minősíthetetlen) Szeretnénk ha jövőben több búvárszivattyúról kapnánk visszajelzéseket. Későbbiekben reméljük, hogy ki tudjuk bővíteni a listát. Amiről tudunk, hogy több mint 40 gyártó (vagy csak nevű) terméke kapható jelenleg hazánkban. 

 

Lássuk a legjobb 11 búvárszivattyút 

 

11. - Elpumps BP 

Lesznek akik azt mondják, hogy az Ő szivattyújuk fel sem került erre a listára, mégis az Elpumps BP szivattyúknál klasszikusokkal jobb minőség! Ezzel a kijelentéssel nem is fogok vitatkozni mert egyet értek vele, de mégis itt van az Elpumps a listán! Az Elpumps BP búvárszivattyúk igen megosztott véleményt kaptak. Valaki nem is akart hallani róla és volt olyan is aki azt mondta, hogy jellemzően 5-8 évig is elmegy. A tény az, hogy előszeretettel gyulladtak ki az indító dobozok 2-3 év használat után. Egyszerűen a kondik felrobbantak. Az indító doboz kicserélése után, ha optimális mélységbe volt telepítve a szivattyú megint el tudott menni 2-3 évet. Ezek a búvárszivattyúk voltak a régi BP 10 és BP 14. Sokaknak nem tetszett, hogy a teljesítmény 1400 és 1600 wattban biztosította, a szivattyú 60 és 80 méter emelő magasság mellett 75 és 83 liter/perces vízszállítást biztosított. Egyszerűen energia faló szivattyú volt. Mégis az Elpumps BP szivattyúkat tömegesen vásárolták a vonzó ára miatt. Az árában benne volt 20 méter elektromos vezeték és az indító doboz is. Laikusok is meg tudták venni mivel ezek a típusok kaphatóak voltak barkács áruházakban is. A listánkra azért került fel mert sokan beszélnek róla és várják az új fejleményeket. Az Elpumps búvárszivattyú megújult. Belső kondit kapott, tehát nincs indító doboz ami kigyulladhat. Amióta az új széria megérkezett nem kaptunk hírt a meghibásodásokról. Korai lenne még véleményt alkotni és bízunk a legjobbakban, de könnyen le lehet csúszni a 11. helyről is. Reméljük nem így lesz! 

 

10. - Leo búvárszivattyú 

A Leo egy hamisítatlan kínai búvárszivattyú. Leo, Kína egyi legnagyobb szivattyú gyártó cége, ez mellett számos mással is foglalkoznak, pl építő iparban is jelen vannak. Mára már ha jól tudjuk a tőzsdén is jelen vannak. Mégis megéri kínait venni? Egyszerűen igen. Leo XRm búvárszivattyúk azoknak ajánlatos akik nem mindennapos használatra vagy túlzott igénybevételhez keresnek búvárszivattyút. Kicsi tolerancia szintű szivattyú, nem indítható meghibásodás nélkül 10-15 alkalommal többször óránként, de ezt a gyártó nem is titkolja. Hétvégi házak vízellátására, kiskertek öntözésére kiválóan alkalmas. Sokat találkozunk vele. Sajnos az már nem nagyon tetszik senkinek, hogy kínai létére egyre feljebb megy az ára és meghibásodás esetén csak részben javítható. Nem is nagyon éri meg javítani. Ha így fog emelkedni az ára tovább és nem biztosít a gyártó hidraulika részt, javításához alkatrészt, lassan el kezd kikopni. Tapasztalat azt mutatja, hogy optimális környezetben 5-6 évet is el tud menni. Az első évében meg fog minket viccelni! Többször előfordult, hogy a hőkioldója folyamatosan kipattogott. Minden hibára utalt de eggyel nagyobb hőkioldót kellett beletenni a gyárinál és máris ment tovább a szivattyú évekig. Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben ez a megoldás. A szivattyú árában benne van 20 méter elektromos kábel és indító doboz. Most még megéri megvenni! A szivattyú nem telepíthető vízszintesen! 

 

9. - Evak Combo 

Evak Combo búvárszivattyúk kicsit többet érdemelnének mert igen kedvező az ára. A szivattyú árába benne van 20 méter elektromos kábel és az indító doboz is. A szivattyúnak igen nagy teherbírású motorrésze van. Külön alkatrész nem biztosítanak a hidraulika részhez de mivel NEMA szabványnak megfelel ezért a hidraulika cserélhető. Egyben kapható hozzá csere hidraulika vagy más gyártóéval összeszerelhető. Hátránya az Evak búvárszivattyúknak, hogy magas vízadású kutakba alkalmazhatóak. Evak Combo búvárszivattyúk 5 változatban érhetőek el és 60 liter/perces vízszállítással kell számolni. A kiválasztásnál nagyon meg kell nézni a jelleggörbét. Ne alkalmazzák kis vízadású kutakhoz! 

 

8. - DAB búbárszivattyú 

Ez igazán meglepő mivel a DAB búvárszivattyú igazi nagyágyú. Magas minőségi elvárásoknak megfelelő szivattyú ami igen jó árban kapható. 8. helyet csak annak köszönheti, hogy nem annyira ismert de szerintünk ez hamar megváltozik. Ha valaki a minőséget választja az most még remek árban hozzájuthat. Külső indító kondenzátoros szivattyú ezért indító doboz szükséges hozzá. 

 

7. Wilo búvárszivattyú 

A Wilo búvárszivattyú felkerült a listánkra és talán sokakat meglep, hogy csak a 7. helyet foglalja el. Azt nem szabad elfelejteni, hogy most csak a búvárszivattyúktól van szó. Wilo búvárszivattyú legnagyobb előnye és talán ezért is került fel a listára az, hogy igen sokáig működött karbantartás, gondozás nélkül. Reméljük a mostani 4 colos változat az ACTUN FIRST SPU sem fognak csalódást okozni. A Wilo eredeti német minőség. 

 

6. Grundfos SQ és SQE búvárszivattyú 

Az SQ és SQE között az a különbség, hogy SQE szivattyúkat fordulatszám alapján, külső nyomástávadóval és egy egységgel (CU) stabil egyenletes nyomást lehet beállítani a rendszerbe. A Qrundfos SQ és SQE szivattyúkat az ára miatt kapott 6. helyezést. Alapból magas árra van, de nem veszik figyelembe, hogy ezért olyan dolgokat kapunk ami hosszú távú megbízható működést biztosít. A beépített lágyindítás vagy a szárazon futás védelem, esetleg a túlterhelés védelem mind a szivattyú élettartamát hivatott védeni. Motor meghibásodás esetén sajnos nem javítható. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem jellemző a meghibásodás. Csapágyhang esetén is képes még éveket üzemelni. Akik használják a Grundfos búvárszivattyúkat nagyon meg voltak vele elégedve. A visszajelzések jók voltak. A szivattyú élettartama várhatóan magas!

 

5. Calpeda búvárszivattyú 

 

A Calpeda búvárszivattyú olaszországi gyártású és tervezésű szivattyú. Megbízható, szivattyú. Egyszerűen jó. Nem nagyon van negatív oldala. A szivattyúhoz külső indító doboz szükséges. Kereskedések is szívesen ajánlják ha ajánlatot kell adni mivel nem kirívó az ára. 

 

4. Pedrollo 4 SR búvárszivattyú 

 

A Pedrollo 4 SR búvárszivattyú kicsit a 4 Block szivattyú árnyékában van. Elég nagy hiba a 4 SR szivattyút a 4 Block  szériával egy lapon említeni. Mind a két szériának megvan a maga szakterülete. A Pedrollo 4 SR búvárszivattyút választhatunk csekély vízadású kutakba is, akár 30liter/perces kutakhoz. Ha a víz ásványi anyag tartalma nagy, kimondottan érdemes a 4 SR széria mellett dönteni. A 4 SR búvárszivattyú külső indító dobozzal működik. Pedrollo 4 SR megérdemelten vívta ki az elismerést. 

 

 

Meg is érkeztünk a top 3 búvárszivattyúhoz 

Eddigi búvárszivattyúknak is megvannak a közös tulajdonságaik. Minőségi búvárszivattyúkat telepíthetünk vízszintesen is például vízgyűjtő ciszternákba. Vízszintes telepítés esetén köpenycső használata kötelező. Ez a köpeny fogja a víz áramlását biztosítani a motor körül. Kína technikát nem telepíthetjük vízszintesen! Ha valaki jobban megfigyelte akkor már tudja, hogy az első három helyen belső indító kondenzátoros (és állandó) szivattyú található. Ne feledjük, hogy most inkább a kisebb ipari létesítményekhez és lakosság körében alkalmazott búvárszivattyúkat vizsgáltuk. Ezért lettek a belső kondis szivattyúk a győztesek! Egyszerűen, gyorsan telepíthetőek, nem kell a négy eres kábel bekötésével bajlódni. Ezek a búvárszivattyúk mind 220-230V 50Hz. Lakossági felhasználás tekintetében nem jellemző az ipari áram vagyis a 380-400V. 

 

Tehát itt a TOP 3 búvárszivattyú 

 

3. Pedrollo 4BLOCK búvárszivattyú 

 

Sokakat meglepheti, hogy a Pedrollo 4BLOCK szivattyú csak a 3. Éveken át vezette az eladási listákat és talán most is vezeti de vannak kihívói. A 3. helyet talán annak köszönheti, hogy 2020. évben megújították a 4 Block szériát. Az újítás nem a vártnak megfelelően hozta a sikert. Porszem került a gépezetbe. Sokáig hittük azt, hogy még jobbá tették a 4 Block szivattyúkat. A sok változtatás nem tette sokkal jobbá a régi szériánál. Nem tudunk sokkal több jó dolgot elmondani róla. A tény, hogy még mindig 3 év jótállási idővel kapható és az árában 20 méter elektromos kábel is benne van. Az eladási listák élén van még mindig. 

 

2. Lowara GS búvárszivattyú 

 

Talán a legnagyobb meglepetés szakmai körökben a Lowara GS búvárszivattyú 2. helye a ranglistán. Akkor mikor a Covid járvány befolyásolta a raktárkészletek feltöltését, próbálta mindenki megoldani a vízellátást olyan szivattyúval amit éppen kapni lehetet de hajlottak a minőség felé. Akik még nem ismerték a Lowara GS búvárszivattyúkat gondolták kipróbálják. Robbanásszerű vásárlás történt. A Lowara GS búvárszivattyú néhány helyen akár 30 méteres kábellel volt kapható amit az árba beleépítettek. Ugyancsak belső kondenzátoros búvárszivattyúról beszélünk. Garanciális meghibásodás szinte nulla! Gyorsan híre ment szakmai körökben és el kezdték keresni. Ára is kitűnő a minőségi szivattyúkhoz képest. Azért nem a legnagyobb nyomás és vízszállítási érték választék. Talán ez miatt még meg kell küzdenie a 2. helyért jövőre. Bátran ajánljuk házi vízellátáshoz, öntözéshez bővizű fúrt kutakhoz. 

 

1. ZDS QPGO búvárszivattyú 

 

A ZDS  egy olaszországi szivattyú gyár ami kimondottan csak 4 colos búvárszivattyúk gyártásával foglalkozik. Állandó fejlesztések és tesztelések amik a ZDS búvárszivattyúkat jellemzik. A folyamatos fejlesztések eredménye a DRP szárazon futás védelem vagy a DRP PLUS védelem ami ki is írja, hogy mi a probléma. A választható típusok közül a QPGO nyerte el az első helyet. A ZDS QPGO túlméretezett axiális és radiális olajkenésű csapágyakkal rendelkezik amik biztosítják a motor hosszú élettartamát. Beépített kondenzátorral és speciális hővédelemmel rendelkezik. A motor igen nagy tolerancia szinttel dolgozik, akár 150 alkalommal indítható óránként egyenletesen elosztva. Egyedülálló motorrész ami teljesen saját fejlesztés. A ZDS QPGO búvárszivattyúk magas igénybevételekhez is alkalmazkodnak. A 1 helye viszont veszélybe lehet az ára miatt. Magasabb áron kapható az átlag búvárszivattyúkhoz képest. 

 

 

Jelenleg ezek a legjobb búvárszivattyúk amiről elegendő információnk volt, hogy véleményt alkossunk. Már említettük, hogy több mint 40 féle búvárszivattyú kapható hazánkban, és nem könnyű véleményt alkotni. 

Utoljára azért nézzük meg, hogy hogyan festene ugyan ez a lista ha csak az árat vesszük figyelembe. Átlag felhasználáshoz veszünk adatot ami 6-7 bár és 40-60 liter. Mivel búvárszivattyúkat is nyomásra és vízszállítási értékre adunk ezért pontos típusokat választunk ki. Átlag árakat veszünk figyelembe. 

Búvárszivattyúk ár szerint

 

1. Leo 3XRm 2.5-16-0.55             73.090-Ft   6.3 Bár  60 liter         20 méter kábellel és indító dobozzal 

2. Elpumps BP 10                        89.000-Ft    6 Bár     85 liter         20 méter kábellel (új szériánál) 

3. DAB Ameira S4 2/10              116.180-Ft  6.7 Bár    50 liter         indító doboz nélkül, 1,5 méter kábellel

4. Evak Combo 10/10                118.000-Ft   6.9 Bár   50 liter        20 méter kábellel és indító dobozzal 

5. Wilo Actun First SPU 4.02-10  120.150-Ft   6.8 Bár   50 liter        indító dobozzal 1,5 méter kábellel 

6. Calpeda 4SDF 22/10              124.840-Ft   6.4 Bár   50 liter        indító doboz nélkül 1,5 méter kábellel 

7. Pedrollo 4Block 2/9                124.900-Ft      7 Bár   60 liter       20 méter elektromos kábellel

8. Lowara 2GS07                       134.600-Ft     9 Bár    50 liter        30 méter elektromos kábellel

9. Pedrollo 4 SR 2/9                   140.500-Ft     7 Bár    65 liter       indító doboz nélkül, 1,5 méter kábellel 

10.  ZDS QPGO 2-12                  165.000-Ft     7,6 Bár  40 liter      1,5 méter kábellel 

11. Grundfos 2-55                      222.000-Ft     6.8 Bár  56 liter       1,5 méter kábellel, szárazon futás védelemmel, lágyindítással, túlmelegedés védelemmel, túlterhelés védelemmel. 

 

Így már nagyobb összképet kapunk a búvárszivattyúk piacáról. Mindenki eldöntheti, hogy mit szeretne választani. Egy dolgot nem szabad elfelejteni! Mindig a kút adataihoz kell kiválasztani a megfelelő búbárszivattyút. Figyelembe kell venni az üzemi vízszintet, nyugalmi vízszintet, a számunkra szükséges nyomás értéket és a homokolás elkerülési határt a depresszió szintet. Találomra sosem szabad búvárszivattyút választani! 

Utolsó magán gondolat: a rangsor 1-2. helyezettje között, ZDS vagy Lowara búvárszivattyú között úgy van 30.000-Ft különbség, hogy a Lowarán van 30 méter elektromos vezeték is az árban. Az adatok 2021. évre vonatkoznak! Keressen fel szakkereskedéseket amikor búvárszivattyút keres kútjához! Ne bababoltokban vásároljon szivattyút!

Szivattyúk 

Vissza a búvárszivattyúkhoz