Ingyenes tudásanyag szivattyúkhoz

Áramláskapcsoló, Press control

2020.12.23 14:25
Atukavíz
Atukavíz
Áramláskapcsoló, Press control

Áramláskapcsoló, Press control

Áramláskapcsoló használata szivattyúkhoz más néven Press control alkalmazása minden olyan vízszivattyúhoz lehetséges ami a feltüntetetett értékhatáron belül van.  Gondolok itt szivattyú zárónyomás értékére vagy a szivattyú motor teljesítményére, esetlegesen az áramló térfogatra. Áramláskapcsolók alkalmazása lehetséges búvárszivattyúkhoz vagy szárazbeépítésű szivattyúkhoz egyaránt.

Mi is az áramlás kapcsoló vagy Press control?

Egyszerűen fogalmazva olyan készülék ami érzékeli a térfogatáramot és ennek függvényében indítja vagy állítja le a szivattyút.

Mit tudnak ezek a készülékek?

A legtöbb  esetben szivattyú indítás és leállítás az elsődleges feladatuk de kiegészítő funkciókkal is el vannak látva mint például a szárazonfutás védelem. Ha a szivattyú nem vagy kismértékben tudja a vizet szállítani akkor a készülék beavatkozik a működésbe.

Amit tudni kell az áramláskapcsoló vagy press control használatáról.

Az adott szivattyúhoz illetve az igényekhez kell választani az áramláskapcsolót! Különös figyelemmel kell lenni a szivattyú motor teljesítményére illetve a vízszállításra. Minden áramláskapcsolónak egyedi lehetőségei vannak. Figyelni kell arra, hogy függőlegesen vagy vízszintesen akarjuk beépíteni. Bizonyos típusok nem képesek a vízütések elnyelésére ezért hidrofor tartály beépítése szükséges a rendszerbe de mindegyik típushoz ajánlatos hidrofor tartály használata. Abban az esetben ha rendszerhibát érzékelnek, szárazonfutás, szivárgás az áramláskapcsoló beavatkozik és villogó fénnyel jelzi a hibát. Fontos tudni, hogy a villogó fény egy fajta kódjelzés a hiba jelenségéről. Minden press controlnak meg van határozva vízátengedő képessége de akár by-pass módban is alkalmazható. A legtöbb esetben a szivattyú leállítási értéke nem állítható ezért mielőtt áramláskapcsolót választ mérje fel az igényeket és nézzen meg több típust is. A legjobb áramláskapcsoló állítható indítási értékkel és állítható leállítási értékkel is rendelkezik, mellette a kiegészítő funkciók is nagyban meghosszabbítják a szivattyú élettartalmát. Az áramlásvezérlő indítási nyomásértéke meghatározza az ellennyomás értékét vagyis ha az áramláskapcsoló 2,2 báros indítási értékkel rendelkezik akkor maximum 18 méteres magasságig alkalmazható.

Nézzen körül áramláskapcsoló, press kontrol kínálatunk között ide kattintva

Presscontrol