Ingyenes tudásanyag szivattyúkhoz

Pedrollo búvárszivattyú

2021.04.28 20:43
Atukavíz
Atukavíz
Pedrollo búvárszivattyú

Pedrollo búvárszivattyú

Mit kínál számunkra a Pedrollo a búvárszivattyúk között? Tisztázzuk, hogy a búvárszivattyú minden esetben olyan szivattyú amit a víz áramlása hűt és fúrt kutakhoz alkalmazható. Pedrollo búvárszivattyút három féle méretben választhatunk. A 90-100mm-es kútcsövekhez a 3 colos, Pedrollo 3SR búvárszivattyú választható ami 76mm átmérővel rendelkezik. A 125 mm-es kútcsövekhez a Pedrollo 4BLOCK vagy a Pedrollo 4SR búvárszivattyú széria választható. Az ipari változatoknál 6 colos szivattyúk jöhetnek szóba ami 147mm átmérő és Pedrollo 6SR széria a megnevezésük. Miben térnek el egymástól ezek a szivattyúk? Ha nem ipari felhasználásra akarom használni, mégis melyiket érdemes választani?

Pedrollo 3SR szivattyú

Első sorban a kútbéléscső átmérője fogja meghatározni, hogy melyik szivattyút kell kiválasztani a kúthoz. 3 colos Pedrollo 3SR búvárszivattyú vagyis 90-100mm-es kútcsövekbe telepíthető. Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre szélesebb kínálatot kapunk vízszállítás és emelési magasság terén. A 3SR búvárszivattyú indító dobozzal kell üzemeltetni amiben megtalálható a kondenzátor és a hőkioldó. Minden olyan tevékenységre használható a Pedrollo 3SR búvárszivattyú széria ahol a felhasználandó vízmennyiség 2700 és 5400 liter között kielégítő. Nyomásigényre akár 120 méteres emelési magasságot teljesíti.

Pedrollo 4BLOCK búvárszivattyú

Pedrollo 4BLOCK búvárszivattyú alkalmazható 125 mm-es kutakhoz. A Pedrollo 4BLOCK elnevezés a 4 colra és a monoblokk részre utal. A szivattyú belső indító kondenzátorral van ellátva és 20 méter elektromos kábellel szerelt. A szivattyú motorrésze nem távolítható el a hidrulikától közvetlenül. A Pedrollo 4BLOCK szivattyúk úgy lettek tervezve, hogy lakossági felhasználóknak egyszerű legyen a telepítése és beüzemelése. A legnagyobb előnye mégis abban van, hogy a tömítése igen jól ellenáll a homok koptató hatásának. Javítható, szervizelhető! Kopott járókerekeket lehet cserélni, a tapasztalat az, ha beázik még mindig menthető. Az első beázás még nem teszi teljesen tönkre a szivattyút. Nem iszap szivattyú! A túlzott homokolás itt is okozhat olyan károsodást ami a szivattyút azonnal tönkreteszi! Nem garanciális probléma! Lakossági felhasználásra, locsolásra, házi vízellátásra kiváló választás abban az esetben ha a kút tudja a percenkénti 60 literes vízhozamot minimum. Pedrollo 4BLOCK ma már csak 220V-os változatban kapható.

Pedrollo 4SR búvárszivattyú

A Pedrollo 4SR búvárszivattyú NEMA szabvány szerint csatlakoztatható a motorrész a hidraulikához. Ez azt jelenti, hogy a meghibásodott részegység azonnal cserélhető. A szivattyú 220 és 400V-os változatban elérhető. A 220V-os változat külső indító kondenzátoros vagyis szivattyú indító doboz szükséges az üzemeltetéshez. 45 literes vízszállítási képességtő elérhet akár 375 literig. A Pedrollo 4SR szivattyút mégis akkor a leghasznosabb ha a szivattyúzandó víz ásványanyag tartalma magas. A túlzott oldott ásványanyag tartalom kárt tesz a szivattyú tömítéseiben. Gondoljunk csak egy mosógépre vagy vízmelegítőre amin kicsapódott ásványi anyag. A vastartalom ami mindent tönkretesz, legyen az vízlágyító készülék vagy csaptelep. Ezeknek az ásványi anyagoknak áll ellen a 4SR szivattyú az átlagosnál jobban.

Pedrollo 6SR szivattyú

Ipari alkalmazás. Magas vízszállítási képesség vagy nagy emelési magasság. A Pedrollo 6SR szivattyúk ipari alkalmazásra a legalkalmasabbak. Árasztásos öntözés vagy tűzi víztározók töltése. Akár 1000 literes percenkénti vízszállítás. Talajvíz mentesítésre is alkalmasak.

Pedrollo szivattyú kínálatot megtalálja a SZIVATTYÚK-VEZÉRLŐK-KIEGÉSZÍTŐK kategóriában!

Pedrollo búvárszivattyúkat itt is megtalálja