Vastalanító 2mg/l vastartalom felett, automata

vastalanito-2mgl-felett

Vas, mangá, ammónia mentesítő, vízlágyító készülék N120 EA

Vas-, mangán- és ammónia mentesítő vízlágyító készülékünk automata vezérléssel elsősorban kisebb háztartások vizének vastalanítására szolgál, ahol a vastartalom 2 mg/l feletti (akár 15 mg/l vastartalomig), a vízfogyasztás pedig 10 m3 alatti (a vízkeménység 20 német keménységi fok alatti).

Vas-, mangán- és ammónia mentesítő vízlágyító készülék működési elve:

A természetes körforgásban a lehulló csapadékvíz a levegő széndioxid (CO2) tartalmának egy részét megkötve enyhén savassá válik, és a földbe szivárogva kioldja a talaj alkotóelemeinek egy részét. A kioldott sók jelentős részét vas, mangán, kalcium és magnézium alkotja. A magas vas- és mangántartalom a víz rozsdás, barnás elszíneződését okozza, és lerakódásokat is okozhat a vízzel érintkező felületeken, valamint a baktériumok elszaporodásának táptalaja. A vízkövet okozó magas kalcium és magnézium ionok pedig a konyhai berendezések, mosógépek, bojlerek és kazánok élettartamát csökkentik.

A Vas-, mangán- és ammónia mentesítő vízlágyító készülék speciális gyantája segítségével megköti a kalcium és magnéziumok ionokat és nátrium ionokra cseréli, valamint megköti a vasat mangánt és ammóniumot. A készülék tömény sóoldatos regenerálása során ezeket az anyagokat a csatornába üríti. A regenerálást automata vezérlőfejének köszönhetően teljesen automatikusan végzi, felügyeletet nem igényel.

Műszaki jellemzők:

Csatlakozók: 1"-os csatlakozók a be- és kijövő oldalon egyaránt.

Szennyvízcsatlakozás: 1/2"-os csővel

Vezérlőfej típusa: automata

Beépítési méretek: 1150 x 340 x 520 mm (magasság, szélesség, hosszúság)

Gyanta liter: 25 liter

Átfolyás sebesség: 1,2 m3/h

Működési határértékek:

Vas 15 mg/l
Mangán 3 mg/l
Ammónia 4 mg/l
Vízkeménység 75 nko (német keménységi fok)
Elektromos igény: 1 db 240 V / 50 Hz dugalj

Származási hely: Magyarország

Minőségi tanusítvány: A készülék ÁNTSZ engedéllyel NEM RENDELKEZIK!

Javasoljuk, hogy kérjenek vízvizsgálatot vásárlás előtt!

 

Nagyon Fontos!

A készüléket vízvezeték szerelő kötheti be de kérhető tőlünk is a bekötés!

A bekötésre külön ajánlatot készítünk. 

A beüzemelés elvégzését szakembereink végzik kérésre(nem beszerelés) aminek a díja országosan 45.000-Ft + ÁFA

Kérjük, a rendelésnél megjegyzésbe írja bele ha kéri a beüzemelést vagy beszerelést.

Telefonos segítséget beüzemeléshez nem tudunk nyújtani!


Karbantartási igény: A készülékben lévő gyanta nátrium tartalma időnként lemerül, így szükséges annak regenerálása. Ezt regeneráló sótablettával bárki elvégezheti, mivel csak bele kell önteni a tartályba a sót. A sótabletta 25 kg-os kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas nagy tisztaságú só alkalmazható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: a havi karbantartási költség a havi vízfogyasztásnak a függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyításakor, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1 000 - 2 000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A Vas-, mangán- és ammónia mentesítő vízlágyító készülék beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy- és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

Garancia: Erre a termékre 5 év teljeskörű GARANCIÁT vállalunk! A garancia feltétele a szakszerű telepítés és szakszerű beüzemelés, amelyet szakembereink, vagy az általunk megbízott szakember végez, továbbá a megfelelő és rendeltetésszerű használat. A garancia karbantartási szerződés megkötésével érvényes!

A Vas-, mangán- és ammónia mentesítő vízlágyító készülék beépítésnél néhány kiegészítő alkatrészre lehet szükség, amennyiben ez a helyszínen még nincs telepítve:

80"-os előszűrő: felfogja a nagyobb lebegő szennyeződéseket, biztosítva a vízlágyító zavartalan működését.
Nagyteljesítményű UV lámpa, amely semlegesíti a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

Szállítási idő :
7-8 nap
Garancia:
1-5 év
Br 345 460 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
vas00003